Niemand is te oud om een marathon te lopen

Ben je ooit te oud om een marathon te lopen? Als het aan ons ligt niet. Hoewel een marathon zwaar belastend is voor het lichaam, kun je met een flinke dosis doorzettingsvermogen en goed trainen heel ver komen. Dat dacht de 54-jarige Isabel Allen ook. Zij rende op haar vijftigste haar eerste halve marathon. Ze vertelt wat haar drijft en hoe ze het volhoudt. "Voor mijn 47e had ik nog nooit één kilometer hardgelopen."

"Toen ik mijn 49e verjaardag vierde, besloot ik dat ik iets wilde bewijzen. Niet aan anderen, maar aan mijzelf. Een paar jaar daarvoor was ik begonnen met hardlopen en op een dag was het tijd om voor een grotere afstand te gaan. Ik rende vooral kleine afstanden, zo’n vijf kilometer. Dus toen ik besloot om te gaan trainen voor mijn eerste marathon was dat een big deal."

Motivatie

"Mijn motivatie kwam van mijn vastberadenheid, ik wilde mezelf bewijzen dat ik het kon. Trainen was erg zwaar, maar omdat ik het zó graag wilde, hield ik me aan de afspraak die ik met mezelf gemaakt had. Elke training rende ik weer een stukje verder en ik kon het bijna niet geloven toen ik voor het eerst tien kilometer haalde. Voordat ik 47 werd, liep ik nooit hard. Echt, ik had nog geen kilometer gerend in mijn leven!

Ik heb een personal trainer gevraagd om me te begeleiden. Hij vertelde wat ik kon doen, hoe ver ik moest gaan en hoe hard ik kon gaan. Zo ben ik begonnen. Op mijn vijftigste rende ik dus mijn eerste halve marathon en toen dat was gelukt, heb ik me meteen ingeschreven voor een triatlon, waarbij je een stuk zwemt, fietst en dan rent."

Vroeger

"Zo sportief ben ik niet altijd geweest. Het grootste gedeelte van mijn leven heb ik drinkend en rokend doorgebracht. Zo'n acht à negen jaar geleden ben ik gestopt met roken en daarmee is er echt verandering in mijn leven gekomen.

Eerlijk is eerlijk: van nature houd ik niet van hardlopen. Het is hard werken en ik moet er echt voor knokken. Maar wat ik wél heerlijk vind, is het gevoel dat ik krijg als ik klaar ben. Het voelt dan alsof ik iets heb gedaan, iets heb afgerond. Iets dat alleen voor mijzelf is en voor mijn gezondheid. Zowel geestelijk als lichamelijk."

Steun

"Vrienden en familie moedigen me altijd aan. Vaak vragen mensen ook: “Waarvoor doe je het?” en dan zeg ik altijd dat ik het geweldig vind om te zien dat ik mezelf hiertoe kon zetten, óók op een rijpe leeftijd van vijftig jaar."

2 Opmerkingen
Ingrid Serrarens
Niet van toepassing

Ik ben een 55 jr vrouw die al sport uhmmmmm zolang ik mij kan heugen Smiley Vrolijk

Ik beweeg dagelijks intensief, altijd wel 1 a 2 uur.

40 km wielrennen

10 km fietsen 2 km zwemmen

8 km wandelen.

Elke dag...ja elke dag doe ik een of meer van deze sportiviteiten.

M.a.w. ik geloof dat je op elke leeftijd ja echt elke leeftijd kunt sporten en blijven sporten.

Respect voor mensen die het ook op latere leeftijd nog proberen

Sporten betekent : gezondheid

Ingrid

Community Manager

Hoi Ingrid. Wat mooi om te lezen hoe sportief jij bent! Wat is jouw motivatie om door te gaan en iedere dag te blijven bewegen? Heb je misschien nog tips voor anderen om te delen?