Geen sportmens? Ga dan wandelen

Wandelen houdt het lichaam in beweging, maar is minder belastend dan andere sporten. Je kunt het naar eigen voorkeur zo intensief maken als je zelf wilt. Lichaam en geest profiteren al van een rustige wandeling. Maar je kunt met wandelen ook je uithoudingsvermogen en conditie verbeteren. Hoe dan ook, de activiteit versterkt je spieren en stimuleert de bloedsomloop.

Wandelen maakt slanker

Wandelen is ook een ideale manier om af te vallen. Wist je dat met wandelen zo’n 520 kilocalorieën per uur worden verbrand? Dagelijkse wandelingen zijn een goede cardiotraining waarbij de hartslag niet te hoog is. Dit maakt het effectief om af te vallen. De Nederlandse norm voor gezond bewegen is 10.000 stappen per dag.

Struinen door de stad

Maak het zelf leuk. Wandel lekker door de stad, naar het werk of de supermarkt. Of ga een middagje naar het strand om te wandelen en te picknicken. Het is ook lekker om 's avonds nog even naar buiten te gaan. Lekker een stukje lopen en de dag verwerken. Zo kom je weer opgeladen binnen en ben je gezond bezig.

Wil je het wat intensiever aanpakken, kijk dan eens naar de beweegapp van Actify.

4 Opmerkingen
Debutant

halloVrolijke kat

 

ik wandel dagelijks vanwege de hitte en kom savonds als een bezweken olifant terug 

maar het is fijn om aleen te zijn en dit te ervaren! Smiley Vrolijk

 

Met vriendelijke groet

Floris

Medewerker

Welkom op de community @BumperLive. Wat leuk dat je reageert op dit topic. Ik moest even glimlachen om jouw vergelijking met een bezweken olifant Erg vrolijke kat

 

Hoeveel wandel je? Ben je dan de hele dag op pad? En waar geniet je tijdens het wandelen het meeste van? Ik ben benieuwd!

Debutant

@CorineV Ik wandel met dit warme weer dagelijks op een rustig tempo door de bossen  het is (29) graden bij mij binnen:c ik geniet het meest van de koele bosrijke omgeving en de dieren en de rust vindt ik erg fijn geeft een verhelderende werking toch wel Smiley Vrolijk

Medewerker

Ik herken het helemaal @BumperLive. Ik vind het ook heerlijk om in het koele bos te wandelen en te genieten van de natuur, de dieren en het mooie zonlicht dat er vaak is. Ik kom dan ook helemaal tot rust. En ik herken de verhelderende werking. Net of tijdens het wandelen alles op zijn plek valt. Geniet ervan!