Bijna Pasen! Hoeveel calorieën zitten er eigenlijk in eieren?

Eieren horen bij Pasen. En wat is leuker dan eieren verstoppen en ze met z’n allen te zoeken. Plezier voor iedereen! Bovendien is het Paasontbijt voor veel mensen een gezellige traditie. Uitgebreid met z’n allen aan tafel. Met een eitje natuurlijk.

Wij wilden wel eens weten hoe het zit met paaseieren. Hoeveel calorieën bevatten chocolade eitjes bijvoorbeeld? En hoe zit het met gewone eieren?

Hoeveel calorieën zitten er in een chocolade paasei?

Normaal paasei van 7 gram (puur, melk of wit): 38 kcal

Paasei gevuld met praliné: 40 kcal

En zoveel zitten er in een kippenei

  • Gebakken: 110 kcal
  • Gekookt: 64 kcal
  • Rauw: 66 kcal

Hoeveel beweging is nodig om de calorieën van 1 chocolade paasei te verbranden?

  • 8.2 minuten wandelen
  • 3 minuten zwemmen
  • 4,8 minuten fietsen

Ontbijt met een ei

Door de goede voedingsstoffen die eieren bevatten, is het een goed idee om ei aan het ontbijt toe te voegen. Het hoeft niet altijd een gekookt ei te zijn natuurlijk. Er zijn ook heerlijke alternatieven waar ei in is verwerkt. Probeer bijvoorbeeld eens een havermoutbrood. Voedzaam en helemaal verantwoord. Bekijk 'm in de recepten-app MaaltijdMatch van Acitfy.

Feit & fabel

Feit: Eieren met de punt naar beneden gericht blijven langer goed.

Fabel: Bruine eieren zijn gezonder dan witte. De kleur van de schil hangt van het ras af, maar ze zijn echt even gezond.

Wat informatie op een rijtje

Eieren bevatten vooral eiwit en vet, en een kleine hoeveelheid koolhydraten. De dooier bevat het grootste deel van het eiwit en vetten. Er zit vooral onverzadigd vet in de dooier. Eieren zijn rijk aan vitamine B12 en vitamine D en mineralen als fosfor en seleen. Ze vormen daarnaast een bron van vitamine A, vitamine B2 en foliumzuur en van mineralen zoals ijzer en zink.

Door het eiwit, ijzer en vitamine A, B2, B12 zijn eieren een goede vegetarische keuze.

Bron: Voedingscentrum

2 Opmerkingen
Nieuwkomer

Eigenlijk kun of moet je dan iedere dag 3 of 4 eieren eten, hoe sit dat dan met cholestorol???

Medewerker

Welkom op de community @KK. Leuk dat je jouw vraag hier stelt!

 

Ik snap niet helemaal wat je bedoelt. Je zegt dat je elke dat 3 of 4 eieren moet eten. Waarom denk je dat dat zo is? Het advies van het Voedingscentrum is ongeveer 2 tot 3 eieren per week te eten, voor vegetariërs ligt dat op 3 a 4 eieren per week.