Babybalance: een vliegende start voor je baby

In verwachting van je eerste kindje ben je als aanstaande ouders natuurlijk dolgelukkig. Tegelijkertijd is het niet vreemd om je ook onzeker te voelen over de nieuwe verantwoordelijkheid die op je wacht. Vragen stapelen zich op: heb ik alles wel goed voorbereid? En na de bevalling: kan ik mijn kleintje een veilige en gezonde start geven? Behalve de tijdelijke steun van de kraamverzorging zijn er nu ook de handige instructiefilmpjes van Babybalance.nl.

Als onervaren en jonge ouders heb je in een van de spannendste fasen uit je leven veel vragen. Het internet biedt, naast zaken als kraamzorg en het consultatiebureau, vaak al veel antwoorden. Nu is er iets nieuws: Babybalance.nl. Een site vol met video’s, zodat je op een hele comfortabele manier praktische adviezen ontvangt rondom de zwangerschap, kraamtijd en eerste maanden van het prille leven van je kind. 

Beter informatie opnemen 

Indra Silar is kraamverzorgende bij zorgorganisatie Mammea Mia, een van de partners van Babybalance. Zij gebruikt Babybalance in haar werk. "Ouders krijgen in de eerste weken na de bevalling ontzettend veel indrukken. Hun vaardigheid om nieuwe informatie op te nemen is daardoor wat minder. Inlezen, of je laten vertellen over de zorg van je kindje is dan niet altijd de beste manier. Ik merk dat ouders door instructiefilmpjes de informatie vaak beter opnemen."

Voor en na de geboorte

De filmpjes van Babybalance gaan over veelvoorkomende vraagstukken waarmee ouders te maken kunnen krijgen tijdens de zwangerschap en in de maanden na de geboorte. Met deze hulp kunnen zij zich dus goed voorbereiden op de laatste fase van de zwangerschap. Wat neem je bijvoorbeeld mee naar het ziekenhuis voor de bevalling? Of waar houd je rekening mee als je liever thuis bevalt? Andere instructiefilmpjes richten zich op thema’s die spelen na de geboorte, zoals het troosten van je baby, een ledikantje opmaken en het geven van borstvoeding.

Proef

Verzekerden van Zilveren Kruis die hun kraamzorg regelen bij een zorginstelling die Babybalance gebruikt, hebben sinds oktober 2014 tijdelijk toegang tot deze e-health geboortezorg. Deze proef loopt een jaar. Kijk op babybalance.nl bij welke kraamzorginstellingen dit mogelijk is.

Inmiddels is de proefperiode voorbij. Babybalance is nog steeds beschikbaar voor verzekerden van Zilveren Kruis. Wil je gebruik maken van deze service? Dan worden er 4,5 kraamzorguren afgehaald van het aantal kraamuren waarop je recht hebt. Het kraambureau kan hierover meer informatie geven. 

2 Opmerkingen
Heathergart
Niet van toepassing
Enschede
Community Manager

Hoi Heathergart,

 

Wat bedoel je precies met Enschede? Heb je een vraag met betrekking tot Babybalance in Enschede? 

 

Ik hoor het graagSmiley Vrolijk