Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Wat is jouw zorgtip?

 Bewerkt 
Moderator

Je hebt het zelf vast wel eens gezegd: “Had ik dat maar eerder geweten!”…

Zo ook een verzekerde van ons. Door de tip van één van onze klantenservice-medewerkers nam hij contact op met onze afdeling Zorgbemiddeling. Hij kon door hun inspanningen veel eerder dan hij dacht terecht voor zijn behandeling, maar dan in een ander ziekenhuis.

Voor deze verzekerde een nuttige zorgtip! Welke zorgtip zou jij andere mensen willen meegeven?

Meer onderwerpen bekijken die zijn gelabeld met:

Bijlagen

Wat is jouw zorgtip?

2 ANTWOORDEN

Re: Wat is jouw zorgtip?

Fanatiekeling
Mijn zorgtip is: zorg dat je begrijpt hoe de dbc-facturering van ziekenhuizen in elkaar zit. Dat kan je een hoop kosten schelen.

Als je het begrijpt kun je :
1. Ervoor zorgen dat voor dezelfde behandeling niet twee keer eigen risico van opvolgende jaren wordt gerekend. Dit kun je doen door te vermijden om tegen het eind van het jaar een behandeling/onderzoek/operatie te ondergaan, want dan is er meer kans dat een deel van de behandeling tot een vervolg-dbc leidt in het nieuwe kalenderjaar. Dit kun je natuurlijk alleen beïnvloeden als je zelf het moment kan kiezen. Zie https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Regeling_prestaties_en_tarieven_medisch_specialistische_zorg . Lees vooral het onderdeel " dbc-zorgprodukt".

2. Je kan voorafgaand aan een specialistisch traject onderzoeken wat de vermoedelijke prijs van je medische vraag zal zijn. De prijzen zijn voor 80% variabel per ziekenhuis voor dezelfde behandeling. Om een " goedkoop" ziekenhuis uit te zoeken kunje de website http://www.doktersrekening.nl/ bezoeken. Daar wordt voor de meest voorkomende behandelingen de gemiddelde prijs gegeven en de prijzen van een twintigtal ziekenhuizen. Als je een " goedkoop" ziekenhuis hebt uitgezocht kun je de actuele prijs van de betreffende dbc nog even navragen bij Zilveren Kruis. Want Zilveren Kruis heeft contracten met korting, zodat alle prijzen vermoedelijk wat lager zullen zijn. Maar er kunnen altijd uitschieters zijn, want soms schiet de prijs van een ziekenhuis zomaar ineens omhoog.

3. Houd je eigen verbruikte zorg goed in de gaten. Dit kan via Mijn Zilveren Kruis. Voor ziekenhuisbehandelingen vanaf 1 juni 2014 wordt meer informatie gegeven. Als het niet klopt , kun je bij het ziekenhuis aan de bel trekken. ( zorgadministratie). Als je gelijk krijgt, moet de factuur worden aangepast en krijg je misschien eigen risico terug van de zorgverzekeraar. Lees ook de informatie over de nieuwe opzet op www.dezorgnota.nl .

Re: Wat is jouw zorgtip?

Voormalig medewerker Zilveren Kruis
Dat zijn zeker bruikbare tips Elze, bedankt voor je bijdrage!