Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Samen in gesprek over zorgnota’s

 Bewerkt 
Moderator

Na een etentje krijg je van de ober de rekening. Meestal klopt die, maar velen hebben wel eens meegemaakt dat er een gerecht te veel of te weinig op stond. Dan praat je met de ober en krijg je een juiste rekening.

In de zorg gaat dat eigenlijk niet anders. Ook daar kijken we of de nota’s kloppen met de zorg die geleverd is. Het is wel een stuk ingewikkelder. Het gaat om heel veel nota’s en die gaan meestal rechtstreeks naar ons.

Af en toe hebben wij vragen over nota’s die zijn ingestuurd. Dan gaan we met de arts in gesprek. In een enkel geval  bekijken je eigen arts en een arts van Zilveren Kruis (mét beroepsgeheim) daarbij ook samen medische dossiers. Samen komen zij tot de conclusie of de nota juist is, net als jij en de ober in het restaurant.

 

Zou jij als patiënt betrokken willen zijn bij de controle van zorgnota’s? En hoe zou je dat willen doen?

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Meer onderwerpen bekijken die zijn gelabeld met:

Samen in gesprek over zorgnota’s

8 ANTWOORDEN

Re: Samen in gesprek over zorgnota’s

Voorbijganger

Ik ben graag op de hoogte  van het bedrag van de nota, maar ook wat er heeft plaatsgevonden volgens de behandelaar.Ik wil graag meekijken of datgene wat geschreven staat ook is toegepast - zoals dit voor mij te beoordelen is. Zo krijg je een soort controle over hetgeen heeft plaatsgevonden. Of dit water dicht is weet ik niet omdat je ook niet weet wat de declarant wel of niet had  moeten declareren. Maar ik zou graag een kopie van de declaratie willen ontvangen.

Re: Samen in gesprek over zorgnota’s

Starter
Eerlijk gezegd begrijp ik niet waarom dit niet "normaal" is. Hierdoor voorkom je zeker fraude of grote fouten. Ik zou heel graag een gespecificeerde nota willen zien. En dan wel eentje die iedereen begrijpt! Niet in codes en vage medische termen.

:cathappy:

 Bewerkt 
Verwijderde account

Vrolijke kat

Re: Samen in gesprek over zorgnota’s

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

@Iepy@Angela1@Wanrooij via mijn zilveren kruis is er inderdaad ook inzage in de zorgnota die wij binnen krijgen. Vorig jaar is de nota verbeterd door ook de (be)handelingen van de arts te vermelden in plaats van alleen een declaratiecode met bijvoorbeeld "behandeling dermatalogie". Heb je het afgelopen jaar een ziekenhuis nota gehad?

:cathappy:

 Bewerkt 
Verwijderde account

Vrolijke kat

Re: Samen in gesprek over zorgnota’s

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Dat is erg jammer @Wanrooij, de specificatie is juist bedoelt om een en ander te verduidelijken. Wat zou er volgens jou moeten gebeuren om de rekening wel duidelijk te krijgen?

Re: Samen in gesprek over zorgnota’s

Starter
De opmerking die ik plaatste is niet omdat ik onlangs een onduidelijke nota heb gehad. Afgelopen jaren hoor je zoveel narigheid over fraude ed. en de hoge zorgkosten. Ik denk dat het gedeeltelijk komt doordat wij (verzekerde) niet konden controleren wat de specialisten declareerden bij onze zorgverzekeraars. En eerlijk gezegd.. dachten we er ook niet aan. Want als alles goed gaat malen wij Nederlanders niet om dit soort dingen. Maar nu gaat het al jaren slecht in NL en nu pas gaan we over dit soort dingen nadenken. Daarom ben ik blij dat Zilveren Kruis dit nu verbetert want dit is nodig. Voor jullie maar ook voor ons als verzekerde.

Re: Samen in gesprek over zorgnota’s

Starter
Ik zou ook graag willen weten wie controleerd en welke gegevens deze persoon te zien krijgt. Vooral naw gegevens.