Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

overgevoelig voor elektromagnetische straling

Voorbijganger

Vorige maand ben ik op het moment van het aanzetten van onze nieuwe zonnepaneleninstallatie overgevoelig geworden voor elektromagnetische straling. De zonnepanelen zijn weer verwijderd en we hebben thuis e.e.a. aangepast (o.a. DECT telefoon weg, wifi meestal uitgeschakeld, dimmers vervangen door gewone lichtschakelaars) maar ik heb nog steeds last van de straling van o.a. smartphones, laptops en computermonitoren (misselijk, duizelig, druk op m’n hoofd, moeite met evenwicht, oorsuizen/-piepen etc). Ik moet kosten maken om weer te kunnen beginnen met werken en om mee te kunnen doen in de moderne samenleving:

- een sanering van ons huis door een bouw-/woonbioloog die kan meten welke apparaten in ons huis veel elektrosmog opleveren en kan adviseren hoe we de straling kunnen beperken.

- aanschaf van materialen die straling beperken/afschermen

- begeleiding door een woonbioloog die me kan helpen om mijn leven zodanig in te richten dat ik zo weinig mogelijk last heb van straling en gewoon kan werken en meedoen in de maatschappij.

 

Ik heb het vergoedingenoverzicht bekeken maar kom er niet uit of iets van deze kosten vergoed wordt door de zorgverzekering. Kunt u mij adviseren?

Meer onderwerpen bekijken die zijn gelabeld met:

overgevoelig voor elektromagnetische straling

5 ANTWOORDEN

Re: overgevoelig voor elektromagnetische straling

 Bewerkt 
Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Hoi Mensingai,

 

Wat vervelend dat je recent die overgevoeligheid hebt gekregen voor vormen van straling. Ben je hierover in gesprek gegaan met je huisarts of een specialist? Ik hoop dat je er in de toekomst wat beter tegen kunt want het is lastig om die zaken te ontwijken.

 

Het klopt dat je geen informatie kunt vinden hierover op onze webpagina. Wij vergoeden deze vormen van zorg niet. Niet in de basis- en ook niet de aanvullende verzekering. De aanpassingen in jouw leven en wonen zul je dan ook zelf moeten bekostigen. Ik kan het mij goed voorstellen dat je op een ander antwoord had gehoopt. De kosten van al deze aanpassingen kunnen behoorlijk oplopen.

 

Wat ik wel wil doen is met jou meedenken. Ik merk dat je deze vraag stelt via onze community waardoor je misschien ook last krijgt van straling. Van het internet, je laptop of een ander apparaat waarmee je online bent. Lukt dat wel? Ik kan je een postadres geven als jij je vragen liever per papieren post aan ons stelt.

 

Succes met je situatie en ik raad je aan om even in gesprek te gaan met een zorgverlener.

 

Anton

Vind je een bericht leuk en wil je graag je waardering geven? Dit kan door op de Like button te klikken onderaan het bericht.

Re: overgevoelig voor elektromagnetische straling

 Bewerkt 
Voorbijganger

Hallo Anton,

 

bedankt voor het antwoord! Het is wel ongeveer wat ik had verwacht. Dank ook voor het begrip en de mogelijkheid om via post de corrsponderen. Kort achter de computer (met bedrade internetverbinding) zitten lukt voor mij, zeker met kleine aanpassingen zoals een aardematje (te koop voor een paar tientjes) dat het elektrische veld van de computer wegleidt naar een geaard stopcontact. Bij de huisarts ben ik geweest, zij kon me niet helpen omdat ze niets wist van straling en heeft me (in algemene termen) naar 'het alternatieve circuit' verwezen. Via een lotgenote heb ik het advies gekregen om bioresonantie therapie te volgen. Volgens mij wordt daar maximaal 40 euro per dag van vergoed als de therapeut aangesloten is bij een vakvereniging voor alternatieve therapeuten, klopt dat? 

 

groeten,

Ingeborg

Re: overgevoelig voor elektromagnetische straling

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Hoi Mensingai! 

 

Ik had al een vermoeden dat je mijn antwoord zou verwachten. Daarom probeerde ik een stapje extra te doen voor jou en bedacht ik wat ik wel kon doen voor je. Ik kan me dan ook voorstellen dat je een voorkeur hebt voor papieren post omdat papier minder straling zal hebben dan electronica. Bij Zilveren Kruis zitten wij op dezelfde lijn als jouw huisarts en hebben wij geen ervaring met verzekerden die overgevoelig zijn voor straling. 

 

Jij bent ervaringsdeskundige als het gaat om de gevoeligheid van straling. Waar koop jij dit matje? Dit kan interessant zijn voor lezers van ons forum die dezelfde klachten hebben als jij. Wij vergoeden geen bioresonantie therapie omdat deze niet staat aangemerkt als alternatieve geneeswijzen. Ik begrijp wel waar jouw lotgenote het over heeft en er is vergoeding mogelijk als de therapie onder een aparte vorm van alternatieve geneeswijze valt. 

 

Welke alternatieve geneeswijzen vergoeden wij? Ga naar: https://vergoedingen.zilverenkruis.nl/ Op deze pagina klik je het eerste blauwe vakje met "alternatief". Nu zie je een lijst met alle vormen van alternatieve geneeswijzen die wij vergoeden en je ziet de beroepsverenigingen die daarbij horen. Heb je zo een goed antwoord op je vraag? Ik laat mijn antwoord een beetje kort zodat je niet te lang achter de computer hoeft te zitten om dit te lezen.

 

Laat even weten of je goed geholpen bent!

 

Anton

Vind je een bericht leuk en wil je graag je waardering geven? Dit kan door op de Like button te klikken onderaan het bericht.

Re: overgevoelig voor elektromagnetische straling

 Bewerkt 
Voorbijganger

Hoi Anton,

 

bedankt voor de reactie en fijn dat je meedenkt, al ben ik met het antwoord op zich natuurlijk niet geholpen want ik moet nog steeds alles zelf uitzoeken en betalen.

Het aardematje heb ik gekocht via http://www.aardjezelf.com/ maar er zijn nog andere aanbieders.

Jammer dat bioresonantietherapie niet vergoed wordt, de therapeuten hebben zich verenigd in een vakvereniging:

http://www.abb-artsen.nl/abb_index.php

 

en ook jammer dat zowel artsen als verzekeraars het bestaande onderzoek en de stralingsgevoelige patienten afwijzen. Stichting EHS zet zich bijvoorbeeld in voor de belangen van elektrogevoelige mensen:

https://www.stichtingehs.nl/

 

vriendelijke groeten,

Ingeborg

 

 

Re: overgevoelig voor elektromagnetische straling

 Bewerkt 
Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Hi Ingeborg, kan me voorstellen dat je aangeeft weinig aan ons antwoord te hebben. Het is erg vervelend in jouw situatie dat we je zo weinig kunnen bieden. Wellicht is er iemand die alternatieve therapie bied die wel bij een aangesloten beroepsvereniging zit? Dat zou je kunnen nagaan. Helaas hebben wij dergelijke gegevens niet paraat. Wellicht dat stichting EHS een dergelijke zorgverlener weet?