Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.
Highlighted

Vergoeding therapy is op

Nieuwkomer
Als je jaar bedrag qua vergoeding voor therapy verbruikt is, het zelf niet kunt betalen, wat is dan een mogelijkheid om therapy te blijven krijgen?

Vergoeding therapy is op

3 ANTWOORDEN 3
Highlighted

Re: Vergoeding therapy is op

Webcare
Webcare

Hallo Rooss, leuk dat je ons hier hebt gevonden!
Wanneer de vergoeding op is, komen de kosten daarna voor jouw eigen rekening. Sommige zorgkosten kan je opgeven bij de inkomstenbelasting.
Misschien is het verstandig om de aanvullende verzekering volgend jaar te verhogen zodat je meer vergoed krijgt. Neem eind november nog eens contact met ons op. Dan zijn de premies en de vergoedingen van 2019 bekend en kunnen we met je meedenken wat voor jou de beste verzekering is.
Is het zo helemaal duidelijk voor je?
Groet, Kim
 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Highlighted

Re: Vergoeding therapy is op

Fanatiekeling

Ik heb nog een paar tips, die je misschien kunnen helpen, afhankelijk van de omstandigheden. 

De meest simpele tip is om een NU een andere zorgverzekeraar te nemen. Dat is mogelijk als iemand anders dan jezelf de zogenaamde " verzekeringnemer" is. ( dat houdt in dat iemand anders de polishouder is en voor jou betaalt). 

 

De tweede tip:

Misschien is fysiotherapie niet de enige geschikte therapie. Mogelijk is er medisch toch iets anders aan de hand. Ga naar de huisarts en laat je  doorverwijzen naar een specialist die jouw klachten verder kan onderzoeken. 

 

De derde tip: misschien kunt u bewegingstherapie krijgen van alternatieve genezers. Vanaf twee sterren aanvullende verzekeringis er een budget (€450 bij twee sterren , tevens onder de voorwaarde van max. €40 per dag) voor alternatieve genezers, zoals osteopathie, chiropractie en hapnotherapie. "Alternatieve geneeswijzen (bewegingsapparaat)

a chiropractie
b haptotherapie
c manuele geneeskunde/orthomanipulatie
d neuromusculaire therapie
e orthopedische geneeskunde
f osteopathie

Groet, Feina.
Highlighted

Re: Vergoeding therapy is op

Gast

Zelf ben ik naar een antroposofische huisartsenpraktijk gegaan en ontdekte dat zij een therapieenfonds hadden opgericht voor als de therapie noodzakelijk was maar niet voldoende werd vergoed door de zorgverzekeraar. Je bent dan wel afhankelijk van de therapeuten in die praktijk. Ik vond dit een goed initiatief. Misschien is er ook zoiets in jouw buurt mogelijk? Of een idee om dit eens op tafel te leggen bij de huisartsenpraktijk.