Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.
Highlighted

Eerst eigen bijdrage voor therapie ?

Nieuwkomer

Ik lees dat er 40,- per keer wordt vergoed voor therapie. Aan welke voorwaarde moet deze therapeut voldoen om in aanmerking te komen voor deze vergoeding? Gaat eerst de eigenbijdrage gebruikt worden? 

 

Eerst eigen bijdrage voor therapie ?

2 ANTWOORDEN 2
Highlighted

Re: Eerst eigen bijdrage voor therapie ?

Fanatiekeling

Alternatieve therapeuten moeten in het algemeen wel " erkend"zijn, doordat zij lid zijn van een specifieke beroepsvereniging. Per type therapeut kan dat een andere vereniging zijn. De vereisten staan op de website van ZK en in de polisvoorwaarden. 

 

De vergoeding voor alternatieve geneeswijzen komt niet uit de basisverzekering. Daarom geldt hier GEEN Eigen Risico. Je kunt het beste de rekening zo snel mogelijk indienen bij ZK. 

Niet elke "genezer' wordt vergoed door de aanvullende verzekering. Alleen bepaalde alternatieve geneeswijzen. 

Groet, Feina.

Re: Eerst eigen bijdrage voor therapie ?

Webcare

Bertineke, welkom op de community. Je noemt een bedrag van €40,-.

Mag ik aannemen dat je de vergoeding voor alternatieve geneeswijzen bedoelt?

 

Ben je verzekerd vanaf aanvullend twee sterren is er vergoeding voor alternatieve geneeswijzen. Zoals forumlid Feina al aangeeft telt het eigen risico alleen voor bijna alle zorg uit de basisverzekering, niet voor vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen.

 

Je krijgt een consult of behandeling en homeopathische en antroposofische geneesmiddelen vergoed maximaal €40,- per dag tot het maximum van je gekozen polis. De vergoeding is voor alle alternatieve geneeswijzen en geneesmiddelen samen. Hier lees je welke alternatieve geneeswijzen worden vergoed.

 

Je kunt terecht bij alternatief genezer of therapeut die lid is van een door ons erkende beroepsvereniging. Daarnaast moet de behandeling vallen onder het specifieke gebied waarvoor de de beroepsvereniging in het overzicht is opgenomen. Je krijgt geen vergoeding bij andere alternatief genezers of therapeuten.

 

Op de website van de zorgverlener wordt vaak de beroepsvereniging al vermeld zodat je meteen ziet of deze voldoet voor vergoeding bij Zilveren Kruis.

 

Declareren doe je makkelijk online. Soms geeft je zorgverlener je een handgeschreven nota. Handgeschreven nota’s zijn fraudegevoelig en niet altijd leesbaar waardoor de declaratie soms wordt afgewezen. Wij adviseren je daarom te vragen om een digitale of geprinte nota.

 

Vraag het gerust als je nog iets mist, mag ook in een privéberichtje, ik help je graag verder.

 

Pauline

 

 

 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.